Otkrijte Omiš-tematska staza Stomorica

Područje Omiške rivijere prepuno je pješačkih staza.

Idealan je izbor za sve ljubitelje ovakve vrste rekreacije i prekrasnog krajolika. Bilo da izaberete penjanje na tvrđavu Forticu, Poljičku planinu ili kanjon rijeke Cetine, na vrhu Vas uvijek čeka fantastična nagrada – nevjerojatan pogled na Omiš, dalmatinske otoke i kanjon rijeke Cetine.

Ukoliko ste ljubitelj izazovnijeg i dinamičnijeg pješačenja, pješačenje do crkvice Gospe Snježne idealan je izbor za Vas!

Crkvica Gospe Snježne smještena je na vrhu Stomorica, dijelu planinskog masiva Poljičke planine. Nalazi se na 406 metara nadmorske visine te pruža pogled na grad Omiš i dalmatinske otoke koji će Vas zasigurno ostaviti bez daha.

Ono što je još zanimljivo u vezi ove crkvice je i legenda o njenom imenu.

Ime potječe od legende prema kojoj se u noći 3. kolovoza 352. godine Gospa ukazala tadašnjem papi Liberiju i rimskome patriciju Ivanu. Prilikom tog ukazanja naredila im je da joj u čast izgrade crkvu na mjestu koje će biti obilježeno snijegom. Snijeg je uistinu pao 5. kolovoza na Eskvilinu, jednom od sedam rimskih brežuljaka. Papa Liberije je osobno obilježio granice buduće bazilike. Umjetnici prikazuju Gospu snježnu okruženu anđelima koji u rukama ili na pladnjevima nose snijeg. Na dalmatinskoj obali danas ima nekoliko crkvica koje su posvećene Gospi Snježnoj.

Rezervirajte Vaš smještaj u jednom od naših hotela i otkrijte jedinstvene ljepote naše destinacije, jer nije samo more ono što je čini posebnom već mnogo više.

*Ukoliko se odlučite na ovu ekspediciju, na recepciji našeg hotela možete zatražiti kartu s mapon tematskih staza ili možete rezervirati program planinarenja s profesionalnim vodičem.