Otoci koje možete posjetiti za vrijeme boravka u našem hotelu

Hrvatsko Jadransko more zaista broji mnoge otoke vrijedne posjeta i spomena. Toliko ih je na izbor da se možete svake godine vraćati u Hrvatsku na drugi ili posjetiti neki na kojem još niste bili u sklopu jednodnevnog izleta. Upravo izlete preporučujemo za vrijeme boravka u našem hotelu, a otoci koje vam toplo i sunčano preporučujemo posjetiti za vrijeme boravka su Korčula i Hvar.

Grad Korčulu često zovu i mali Dubrovnikom jer zaista je posebna, s prekrasnim zidinama, kućama, ulicama popločenim kamenjem, ma baš kao Dubrovnik u malom. Ako ste već bili u Dubrovniku ili vam se čini daleko za izlet, Korčula je definitivno sljedeći najbolji izbor. Do otoka se može doći trajektom ili privatnim prijevozom, a vožnja autom od Vela Luke do grada Korčula traje oko pola sata. Ako vas vrijeme služi,ne propustite i izlet na Proizd, neka to bude izlet u izletu. Proizd je mali otok pored Korčule s neopisivo lijepim morem i plažom, nije naseljen i služi isključivo za hedonističko uživanje i pružanje vizualnih azurnih užitaka svojim očima. Otok Korčula je pak više zeleni otok. Korčula obiluje šumom i kontrast ili bolje reći, spoj mediteranskog zelenila i jadranskog plavetnila garantira puno wow trenutaka.

Otok Hvar je poznat kao najsunčaniji otok na Jadran, odnosno otok s najviše sunčanih dana. Osim po suncu, poznat je i po lavandi, mirisnom cvijetu koji je nezaobilazni suvenir s izleta. Do Hvara se stiže trajektom, u sam grad Hvar koji će vam se odmah svidjeti. Tamo se nalazi i najstarije kazalište u Hrvatskoj, a iznad grada se diže Hvarska tvrđa. Izlet u izletu u ovoj kombinaciji je definitivno odlazak na tvrđavu. Najbolja kombinacija je gore prijevozom, a dolje se spustiti pješke kroz žumarak i vrtove. No nećete se žuriti brzo natrag jer s tvrđave se pruža jedan od najljepših pogleda na Jadranu. Nećemo detaljno pisati što se vidi, neka to bude vaš Hvarski wow trenutak.

Oko odlaska na otoke, prijevoza, dodatnih aktivnosti, slobodno se obratite našem osoblju u hotelu. Pružit ćemo vam optimalnu uslugu tako da u jednom danu vašeg izleta vas uputimo u najbolje destinacije. Hotel Plaža Duće vas čeka po povratku s Hvara ili Korčule, sjednite na balkon svoje sobe i uz piće prepričavajte doživljeno. Uživajte!