5 shopping destinacija koje morate posjetiti u Splitu

Već je dobro poznato da je Split postao nezaobilazna stanica na Jadranu za sve one željne provoda. Osim uz dobro poznat Ultra festival, Split vam nudi jedinstveno gastro, kulturno, ali i shopping iskustvo. Dok odsjedate u našim hotelima, u slučaju izleta u Split i kupnju, evo naših prijedloga za pet shopping destinacija:

  1. Pazar

Bez obzira govorimo li o pazaru, pijaci i tržnici, ovo mjesto pružit će vam jedinstveno iskustvo. Osjetite tradicionalnu Dalmaciju te posjetite neke od pazara koje vam Split nudi. Ako ste gurman svakako vam preporučujemo tržnicu svježom ribom takozvanu „peškariju“ ili pijacu voćem i povrćem. Mali savjet: cijene na pazaru padaju kako se približava kraj radnog vremena – iskušajte se u cjenkanju i doživite jedno novo iskustvo u životu.

  1. Marmontova ulica

Ova ulica krije spoj stare dalmatinske arhitekture, ali i moderan štih koji mu daju trgovine kozmetikom, odjećom, suvenirima te raznim uslugama poput kafića i restorana. Uživajte u pogledu na Jadransko more dok šopingirate ovom najpoznatijom splitskom ulicom. Marmontova ulica nezaobilazno je mjesto za sve one koji vole modu.

  1. Diokecijanova palača

U povijesti su upravo trgovci bili oni koji su oživljavali prostor velikih palača i njihovih stanovnika. Vratite se u doba Dioklecijana, uživajte u kupovini uskim kamenim uličicama jedne od najljepših i najočuvanijih rimskih palača na svijetu. Duh antike čeka vas na doslovno u svakom kutku, bilo da zađete u Dioklecijanove podrume, Peristil ili posjetite zidine palače.

  1. Mali obrti i galerije

Ako su vam od „mainstream“ kulture draži unikatni i ručno izrađeni proizvodi, onda su mali obrti i galerije pravo mjesto za vas. Ako bolje pogledate, možete ih pronaći u blizini Dioklecijanove palače ili širem centru grada. Upoznajte se s tradicionalnim dalmatinskim obrtima i ponesite sa sobom unikatno iskustvo. Ručni rad je uvijek lijepa uspomena.

  1. Shopping centri

Za sve pratitelje trendova prava shopping meka nalazi se u splitskim shopping centrima. Osim što nude široku ponudu različitih proizvoda koje možete kupiti na jednom mjestu, ovo vam je idealna prilika da istražite neke dijelove Splita  koje možda nikad ne biste posjetili. Također, što se više udaljite iz centra dobiti ćete bolji uvid u život lokalaca.