Što obavezno raditi i posjetiti u Omišu

Omiš je mjesto na hrvatskoj obali koje zaslužuje naziv pravog malog dragulja, a smjestio se na rijeci Cetina. U srednjem vijeku je ovaj grad bio poznat kao gusarski grad. Povijest i prirodne ljepote čine Omiš savršenim izborom za odmor. Donosimo prijedlog lokacija koje trebate posjetiti u Omišu.

Stari grad i Crkva Svetog Mihovila
Kao i svugdje, dobro se uputiti u stari grad jer je tamo koncentracija povijesnih obilježja često najgušća. U starom dijelu Omiša nalazi se crkva Svetoga Mihovila (sagrađena početkom XVII. stoljeća), a do nje ćete doći kroz krivudave ulice i šarmantne kuće. Zanimljiva je i Kuća sretnog čovjeka iznad čijih ulaznih vrata stoji latinski natpis o zahvalnosti na životu (“Zahvaljujem ti, Gospode, što sam bio na ovom svijetu”) pa je to dobro mjesto za fotografiranje.

Plaže na Omiškoj rivijeri
Prekrasne pješčane plaže duž omiške rivijere dovest će vas u mjesto Duće gdje se smjestio naš Hotel Plaža Duće koji svoja vrata otvara u proljeće 2017. Pješčana plaža duga 5 kilometara će osigurati i vaše posebno mjesto pod suncem. Ako želite možete iznajmiti brod te obići sva mjesta s prekrasnim plažama, Dugi rat, Duće, Sumpetar, Stanići, Ruskamen, Rogoznica, plaže su predivne.

Rafting i Zip line na Cetini
Kada vam počne nedostajati malo aktivnosti na odmoru, ne trebate tražiti daleko. Na Cetini se nudi izvrstan rafting, a Cetina je jedna od najljepših rijeka u Hrvatskoj. Predivni krajobraz pun zelenila u kontrastu s planinama će vas očarati. Za one malo odvažnije tu je i jako popularan Zip line iznad rijeke. Riječ je o izvanrednom osjećaju spuštanja nad rijekom po žici i uživanja u okolišu jer se s 150 metara visine pruža izvanredan pogled. Brzina zna dosegnuti i 65 kilometara na sat, a žica je duga 2 kilometra tako da je riječ o pravom adrenalinskom užitku.

Posjeti tvrđavi Fortica
Ne može niti jedan dobar odmor proći bez pogleda s dobrog vidikovca. Ipak treba upiti sve te uspomene prije odlaska kući. A ako je vidikovac zapravo povijesni lokalitet smješten tik iznad grada i mora, bolje jednostavno ne možete poželjeti. Tvrđava Fortica je stara više od 500 godina i pruža pogled na kanjon Cetine, Brač, Hvar, Šoltu te grad Omiš, naravno. Treba vam sat vremena laganoga uspinjanja ili možete ići prijevozom koji vam možemo dogovoriti u hotelu. Smještaj u hotelu možete rezervirati odmah.