Koje plaže u blizini Splita trebate posjetiti?

Ljetujete li u okolici Splita, na primjer u našim hotelima, donosimo vam plaže koje ne smijete zaobići! U blizini Splita možete pronaći plaže s raznim namjenama: za odmor s djecom, za zabavu, pješčane, kamenite. Uputit ćemo vas u neke od najposjećenijih plaža odnosno plaže u blizini koje trebate posjetiti. Koja je najljepša hrvatska plaža, uistinu nije lako reći. Izdvojiti ovih pet nije bio lak zadatak, ali naša je namjera bila pomoći Vama ostvariti savršeno ljetovanje. Iduće plaže ćemo predstaviti po tipu, aktivnostima koje nude i pomalo osobnim preferencijama.

Prilog o najljepšim dalmatinskim plažama okolica Omiša sama bi ispunila. Ipak, ima jedna posebna, najveća na području od Splita do Makarske. Mještani je zovu Velika plaža, a negdje se naziva i Punta. Nalazi se u središtu grada Omiš, što olakšava njezin pronalazak – odakle god krenuli, potrebno je samo par minuta hoda do nje. Pijesak i plavetnilo, raj su za oči, a šum valova melodija za vaše uši.

1. Punta rata u Brelima također se glasovima na brojnim portalima i društvenim mrežama svrstala među najljepše europske plaže, a posebno priznanje je dobila 2004. godine na Forbesovoj listi: proglašena je najljepšom plažom u Europi, a šestom na svijetu. Ona nije tipična mediteranska plaža, krasi ju kristalno more, impresivne stijene i debeli hlad borova. Osim što je biser Makarske rivijere, ona je i odabir parova za vjenčanja iz cijelog svijeta. Njezine slike krase mnogobrojne razglednice, a poznata je i pod imenom Dugi rat.

2. Bol na Braču prema portalu European Best Destinations, treća je najljepša plaža u Europi. Čuveni šljunčani rog, dužine oko tisuću metara i uokviren kristalno čistim morem, čiji se položaj mijenja, kako bi Dalmatinci rekli: “koji vitar puše”, fenomen je koji je Bol svrstao među najatraktivnije svjetske turističke destinacije. Plaža je odlična za sportske aktivnosti: Surferi je obožavaju. Također krasi mnogobrojne razglednice i fotografije.

3. Bačvice u Splitu tipična su gradska plaža. Ako volite mlade, gužve, igre, osvježenje u grupama, Bačvice, pješčana plaža čuvena po “piciginu”, nalazi se usred grada te je pravi odabir za vas. Raj za djecu, zbog plićaka pravu i onu odraslu zbog picigina. O čistoći mora svjedoči i Plava zastava, koja je priznanje za čistoću. Splićani su naravno ponosni što su jedan od rijetkih mediteranskih gradova koji u svom centru ima čisto more i plaže.

4. Punta u Omišu omiška je gradska plaža, također jedna od najljepših gradskih plaža, također je nagrađena Plavom zastavom. Ova je plaža prvotni odabir mnogih obitelji s malom djecom: šljunak, ugostiteljski sadržaji, dječja igrališta i čisto more nude savršen obiteljski odmor.

5. Palmižana Sveti Klement ispred Hvara – šljunčana plaža s prekrasnim pogledom. Privlačna je obiteljima s djecom, romantičnim parovima, avanturistima. Ono što ju čini posebnom, vegetacija je koja ju okružuje. Posjeduje i botanički vrt, smješten u unutrašnjosti. Dok ležite i upijate zrake sunca, za ugođaj će se pobrinuti mirisi ružmarina i borovine te zvuci cvrčaka. Spoj prirode, zelenila i mora.

Hrvatske plaže pozivaju vas na odmor iz snova. Vaše je samo da dođete, uživate i koristite sve blagodati koje je priroda podarila Jadranu! Gostujući u našim hotelima ove plaže su vam nadomak ruke ili dostupne u obliku dnevnog izleta koji ćemo rado za vas organizirati.