Savjeti za bezbrižno ljetovanje

Ponekad dolaskom na lokaciju smo toliko zaneseni ugodnim sobama, prekrasnim pogledom i zvukom mora te želimo što prije ostaviti prtljagu u sobi i otići do plaže ili napraviti đir po hotelu i mjestu. Donosimo nekoliko savjeta za bezbrižno ljetovanje kojih bi bilo poželjno se sjetiti u tim prvim trenucima odmora. Naime, kako bi ostatak odmora protekao visoko kvalitetno kao i prvi dani, nemojte napraviti neke tipične turističke greške koje vam mogu pokvariti odmor.

Zaštitite se kremom za sunčanje

Sunce je jako. Sunce je zaista jako. Na našem lijepom Jadranu sunce je možda i jače nego u vašem mjestu boravka. Ako mislite ćete popiti samo pola sata kavu kraj bazena ili samo desetak minuta ležati na ležaljci dok se ne osušite pa vam krema ne treba – razmislite ponovo. Molimo vas, nanesite zaštitu kremu za sunčanje s minimalno faktorom 30 i to i na lice, vrat, ramena, stopala. Prvih dan, dva jedan dio gostiju ponesen uživanju u odmoru ne učini to pa ostatak odmora provodi s opeklinama. Bilo da ste žena ili muškarac, ne libite se upotrijebiti kremu za sunčanje često i obilno. I to odmah po dolasku. Tih pet minuta više prije plaže je vjerujte, ulog u kvalitetan odmor koji će vam se isplatiti.

Obujte i obucite se primjereno

U redu, stigli ste, ostavili stvari, nanijeli kremu za sunčanje i u japankama i haljinici krenuli u šetnju ili recimo u posjet tvrđavi Fortica? Shvaćamo, vruće je, jedva se čekali komotniju odjeću ili obuću, ali obucite se i obujte primjereno aktivnosti. Lagane tenisice i kratke hlače će ipak biti primjerenije. Stabilnost koraka će vas sačuvati od mogućih ozljeda i/ili padova, a hlače omogućiti bolji i sigurniji iskorak. Preporuka je i odjenuti duge rukave ili nogavice, kakvu lanenu ili pamučnu bluzu ili hlače jer se time štitite i od sunca dodatno i od mogućih ogrebotina, uboda insekata itd. Bit će vremena za sunčanje i bosa stopala, ali pod uvjetom da ta stopala recimo ne uganete pa si nađete problema na odmoru.

Jedite umjereno

Hedonizam ne ide bez dobre hrane, tako i pravi hedonistički odmor ne ide bez fine klope. Bilo da doručkujete u hotelu ili imate puni pansion u našim hotelima vas garantirano čeka puno hrane i to puno dobre hrane. Nije lako odoljeti niti kad je čovjek sit, a kamoli ujutro kad se probudite gladni kao vuk ili navečer nakon cijeloga dana. Ali nemojte se prejedati. Previše teške hrane tijekom ljetnih mjeseci i vrućih dana bi moglo opteretiti vaš metabolizam i uzrokovati probleme sa zdravljem ili jednostavno ćete se samo osjećati tromo umjesto energetizirano. Sjetite se da će i sutra biti na izboru puno specijaliteta za probati i da nije potrebno isprobati sve danas i vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Bazen da, upale ne

Iako su naši bazeni i wellness sanitarno na vrhunskom nivou postoje ljudi koji slabije podnose kontinuiran boravak u bazenskoj vodi. To se može očitovati iritacijom očiju, upalama uha ili drugim infekcijama. Ako nosite leće svakako ih skinite prije ulaska u bazen, a ako imate osjetljive uši nabavite jednokratne čepiće za uši koje možete koristiti kod dužeg plivanja, a da ne močite uho. Ako ste skloni drugim upalama po izlasku iz vode obucite suhi kupaći kostim. Kako biste u potpunosti uživali u svojem vrhunskom ljetnom odmoru u našim fantastičnim hotelima, razmislite prije puta što je sve nužno ponijeti od osobnih potrepština kako biste bili spremni na sve i ne gubili vrijeme od odmora na tekuće probleme koji bi mogli iskrsnuti.

Ako se u bilo kojem trenutku boravka u našem hotelu Hotel Plaža Duće ili Hotel Plaža Omiš nađete u situaciji u kojoj ne znate što napraviti, gdje nešto kupiti ili trebate bilo kakvu drugu pomoć, nemojte se ustručavati kontaktirati naše ljubazno osoblje. Ovdje smo zbog vas. Želimo vam najbolje ljetovanje do sada!